Lapsille ja lapsiperheille

Seurakunnan lapsityön toiminta-ajatus perustuu Jeesuksen antamaan kaste- ja lähetyskäskyyn (Matt. 28:20). Sen mukaan seurakunnan ja vanhempien tulee antaa kasteopetusta lapsille. Lapsityö on keskeisesti kristillistä kasvatustyötä.

Lapsille ja perheille järjestetään kerhoja, retkiä, tapahtumia ja muuta toimintaa. Ajankohtaiset tiedot lapsille ja perheille suunnatusta toiminnasta löytyvät tapahtumakalenterista.

Lisäksi tapahtumista tiedotetaan päiväkerhoissa. Myös Rauhan Tervehdys -lehdessä on ajantasaista tietoa päivä- ja perhekerhoista sekä muusta toiminnasta.

KEVÄÄN TOIMINTA 2018

Päiväkerhot 4-5 -vuotiaille

Seurakunta järjestää päiväkerhoa 4-5-vuotiaille lapsille eli vuosina 2012–2013 syntyneille. Kerhoja on Murrossa seurakunnan kerhotilassa (Kauttaranta 12 A 2) sekä kirkonkylällä Tyrnävän seurakuntatalon kerhotilassa. Temmeksen seurakuntatalolla ei tänä keväänä järjestetä päiväkerhoa ilmoittautumisten vähyyden vuoksi.

Kesken kerhokauden vapaita kerhopaikkoja voi tiedustella lastenohjaajilta joko puhelimitse tai sähköpostilla. Kerhomaksu on 20 €/kerhokausi (sis. syksy ja kevät).

Viimeinen kerhoviikko viikolla 20.

Toimintakerhot 3-5 -vuotiaille

Toimintakerhoja ei toistaiseksi kevätkaudella 2018. Jos toivot toimintakerhoja jatkossa järjestettävän, voit antaa siitä palautetta palautelomakkeella tai sähköpostilla tai suoraan lastenohjaajille.

Puistoperhekerhot

Lastenohjaajat käyvät kesäisin pitämässä puistoperhekerhoja kunnan puistoissa. Tarjoamme kahvit ja mehut, leikimme ja leikitämme ja olemme teille seurana.

Perhekerho

Perhekerho on tarkoitettu kotona lapsiaan hoitaville vanhemmille ja isovanhemmille yhteiseksi virkistyshetkeksi. Myös lasten hoitajat saavat hoitolapsineen tulla perhekerhoon. Perhekerhossa lapset saavat leikkiä keskenään ja aikuiset vaihtaa kuulumisia. Leikin lomassa vanhemmat voivat askarrella yhdessä lastensa kanssa. Perhekerhoa vetää lastenohjaaja, joka pitää lyhyen hartaushetken, jossa opitaan Taivaan Isän rakkaudesta ja huolenpidosta. Perhekerhossa nautimme yhdessä kahvia, mehua ja pientä purtavaa. Lopuksi vielä laulamme, leikimme tai loruttelemme yhdessä! Perhekerhoihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan kerhoon voi tulla silloin kun pääsee. Täällä saa syödä myös omia eväitä!

Perhekerho Murrossa (Murron kerhotila: Kauttaranta 12 A 2) maanantaisin klo 10-12

Perhekerho Temmeksellä  (Temmeksen seurakuntatalo: Petäjäsuvannontie 2) maanantaisin klo 10-12

Perhekerho Tyrnävän kirkonkylällä (Tyrnävän seurakuntatalo: Mankilantie 1) torstaisin klo 9.30-12.
Perhekerhossa ns. liukuva aloitus. Hartaus n. klo 10:10.

Perhekerhot alkavat viikolla 4 (maanantai 22.1. ja torstai 25.1.2017)

Lisätietoa lastenohjaaja Meijulta tai Minnalta:
meiju.kaakinen@evl.fi

minna.matinlauri@evl.fi

Perhekirkot

Seurakunta järjestää myös perhekirkkoja, jotka ovat jumalanpalveluksia joihin kutsutaan erityisesti lapsiperheitä. Perhejumalanpalvelukset ovat lyhyempiä kuin normaalit jumalanpalvelukset ja esimerkiksi saarna on usein näytelmän tai tarinan muodossa. Perhekirkkoihin ovat tietenkin tervetulleita kaikki vauvasta vaariin! Perhekirkko alkaa yleensä klo 12.

SEURAAVAT PERHEKIRKOT:

• Sunnuntaina 27.5.2018 Tyrnävän kirkossa klo 10.00

Opiskelijat

Tyrnävän seurakunnan varhaiskasvatuksen ja perhetyön toiminnassa on kevätkaudella työssäoppijoita että näyttötutkinnon suorittajia. He ovat lastenohjaajaopiskelijoita. He osallistuvat päiväkerhoihin sekä perhekerhoihin yleensä 3-5 viikon ajan.

1-3-vuotiaat

Seurakunta lähettää kortin 1- ja 2-vuotiaille seurakuntalaisille heidän syntymäpäivänään. Yhteiset 3-vuotiaiden syntymäpäiväjuhlat järjestetään toukokuussa (29.5.2018) Tyrnävän seurakuntatalolla. 3-vuotissynttäreille kutsutaan henkilökohtaisella kirjeellä.