Seurakunnan isos- ja kerhonohjaajakoulutus

Isos- ja kerhonohjaajakoulutus

Sinä, isonen tai kerhonohjaaja?

Rippikoulussa merkittävässä varttuneemman kristityn tehtävässä ovat rippikoulun isoset. Yksi tärkeimmistä varhaisnuorten toiminnan mahdollistajista ovat seurakunnan kerhonohjaajat.  Molempiin tehtäviin tarvitaan erilaisia nuoria, ovathan kaikki kerholaiset ja riparilaisetkin keskenään erilaisia. Ehkä lähivuosina tarvittaisiin juuri Sinua?

Tyrnävän seurakunnan kerhonohjaaja- ja isoskoulutus järjestetään yhdessä ja sitä kutsutaan nimellä ISKO -koulutus. Koulutus kestää kokonaisuudessaan yhden vuoden. Koulutuksen aikana jatketaan rippikoulussa aloitettua opiskelua kristinuskosta, harjoitellaan ryhmän vetämisen ja vapaa-ajan ohjaamisen taitoja, syvennytään hartauselämän harjoittamiseen sekä kasvetaan kristittyinä.

Koulutus tapahtuu pääosin  viikolla koulupäivän jälkeen noin kerran  kuukaudessa, mutta siihen sisältyy myös vierailuja nuorten hiippakunnallisissa ja rovastikunnallisissa tapahtumissa, osallistumista seurakunnan jumalanpalveluselämään sekä leiri syksyllä ja keväällä. Koulutettavat ovat talvikaudella myös mukana rippikouluissa.

Kerhonohjaajakoulutus 2020

Kerhonojaajakoulutuksen voivat aloittaa syksyllä v. 2008 syntyneet ja sitä vanhemmat nuoret! Kerhonohjaajakoulutusta toteutetaan osittain yhteistyössä rovastikunnan muiden seurakuntien kanssa. Toivottavaa olisi, että kerhonohjaamisen aloittavalla olisi kokemusta kerhotoiminnasta. Kerhonohjaamisen voivat aloittaa myös ISKO-koulutuksessa olevat, eikä heidän tarvitse käydä erillistä kerhonojaajakoulutusta.

Kerhoa ohjatessa saat:

- kokemusta kerhokerran suunnittelusta ja toteutuksesta sekä ryhmän ohjaamisesta

- ottaa vastuuta

- työelämässä tarvittavia taitoja, kerhonohjaajalle maksetaan pieni korvaus kerhon ohjaamisesta

- työntekijältä tukea ja apua. Nuorisotyönohjaaja on läsnä kerhojen ajan

- haastavan mutta mukavan tavan viettää vapaa-aikaa!

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen nuorisotyönohjaaja Minna Virtaselle p.044 737 2633