Tyrnävän seurakunnan toiminta valtioneuvoston päättämien rajoitusten aikana

3.4.2020 14.26

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat antaneet seurakunnille ohjeistuksen toiminnan järjestämisestä valtioneuvoston 16.3. antamien rajoitusten pohjalta. Tyrnävän seurakunta järjestää toimintansa näiden ohjeiden mukaan.

Jumalanpalvelukset pidetään sanajumalanpalveluksina siten, että paikalla ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat.

Jumalanpalveluksen voi seurata suorana lähetyksenä Temmeksen kirkosta seurakunnan facebook -sivulta www.tyrnavanseurakunta.fi.

Kirkolliset toimitukset hoidetaan poikkeusjärjestelyin. Yhdessä perheiden ja omaisten kanssa sopien kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä. Haudalla tapahtuvaa siunaamista myös suositaan. Hautaansiunaamisten yhteydessä voidaan tarvittaessa tehdä järjestelyjä, joissa omaiset voivat jättää jäähyväisiä jaksotetusti ennen tai jälkeen siunaamisen. Näin kaikille läheisille tarjoutuu tilaisuus hiljentymiseen ja jäähyväisten jättämiseen. Hyvä on myös huomata, että muistotilaisuuden voi järjestää suurempana tilaisuutena koronatilanteen rauhoituttua.

Seurakunnan työntekijät ovat tavoitettavissa sielunhoitoa, diakoniatyötä ja yksityistä ehtoollista varten.  Mikäli itselläsi tai läheiselläsi on tarve saada apua, älä epäröi ottaa yhteyttä.