Rippijuhlat

Ripariaika on nuoren elämässä merkittävä vaihe. Riparin aikana tutustuu itseensä ja kavereihin, mutta samalla nuori kasvaa uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, seurakuntayhteydessä ja lähimmäisenrakkaudessa.

Rippikoulu huipentuu konfirmaatioon, joka tapahtuu kirkossa. Konfirmaatiossa kastettua vahvistetaan Jumalan sanalla, seurakunnan esirukouksella ja siunauksella. Kummit ovat juhlassa tärkeässä osassa, sillä he osallistuvat kummilapsensa siunaamiseen.

Konfirmaation jälkeen on tapana viettää rippijuhlaa kodissa. Juhlatilaa voi koristella mielensä mukaan. Pöydille voi laittaa esimerkiksi kukkia ja kynttilöitä. Rippilapsen lapsuuden kuvia voi kerätä albumiin tai pöydälle vieraiden nähtäväksi. Erityisiä sääntöjä esimerkiksi tarjoilun osalta ei ole. Juhlan järjestämisessä on hyvä kuunnella nuoren toivomuksia niin tarjoilun kuin ohjelmankin suhteen.

> Rippikoulu Tyrnävän seurakunnassa

Kirkon kuvapankki / Sanna Krook