Seurakunnan rippikoulu

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

Tänä syksynä aloittavat rippikoulun vuonna 2004 syntyneet nuoret. Rippikoulu on elämänkoulu, jossa tutustutaan kristilliseen uskoon ja pohditaan, millaista on elää kristittynä. Rippikoulu on monelle kokemus, jota muistellaan ilolla vuosienkin jälkeen. Siksi olet sydämellisesti tervetullut rippikouluun!

RIPPIKOULUSUNNUNTAI 16.9.

Kaikki Tyrnävän seurakunnan rippikoulua käyvät nuoret aloittavat rippikoulutaipaleensa sunnuntaina 16.9.2018 Tyrnävän kirkossa klo 12. Myös rippikoululaisten vanhemmat ovat tervetulleita rippikoulusunnuntaihin.

Jumalanpalveluksen jälkeen pidetään kirkossa rippikoulun infotilaisuus. Infossa kerromme rippikoulun toteuttamisesta ja erityisesti rippikoulukäytänteistä.

Jumalanpalvelus ja infotilaisuus koskevat myös niitä tyrnäväläisiä nuoria, jotka käyvät rippikoulunsa jossain muualla kuin Tyrnävän seurakunnassa, esim. järjestörippikoulussa.

TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2018-2019

Rippikouluryhmiä on tulevana vuonna kolme. Kaikki ryhmät toteutetaan samanlaisella rakenteella: kolme viikonloppua, seitsemän päivän leiri sekä konfirmaatio.

Talviryhmä

16.6.2019 klo 12

7.7.2019 klo 12

Tyrnävän kirkko

Rippikoulujen ohjelmaan kuuluu myös RaaheGospel -tapahtuma lauantaina 23.2. Konsertin tarkempi aikataulu ja esiintyjä tarkentuu myöhemmin ja niistä ilmoitetaan erikseen. Tapahtumaan on yhteiskuljetus. Rippikoulun suorittaminen edellyttää osallistumista kaikkiin kokoontumisiin.

Rippikoulujaot ilmoitetaan henkilökohtaisesti tekstiviestinä vanhemman ja nuoren ilmoitettuun numeroon 7.10. mennessä. Samassa kirjeessä saat tiedon ryhmäsi tarkemmasta ohjelmasta ja ryhmän työntekijöistä. Rippikouluryhmien kokoa rajoittavat turvallisuuteen liittyvät säädökset sekä tilojen majoituskapasiteetti. Ryhmien muodostamisessa toiveet ajankohdan ja kavereiden suhteen huomioimme parhaamme mukaan. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että kaikkia toiveita emme pysty täyttämään.

Rippikoulujen hinnat:

Talvella toteutettava Talviryhmä maksaa 70 euroa ja kesällä toteutettavat I- ja II-ryhmä maksavat 60 euroa. Rippikoulumaksusta voi anoa vapautusta perustellusta syystä (esim. perheen taloudelliset vaikeudet). Talviryhmän kalliimpi maksu johtuu vuokratilojen kalleudesta Kesäkotiin verrattuna.

RIPPIKOULUUN ILMOITTAUTUMINEN

Tyrnävällä rippikoulunsa käyvät:

• Rippikouluun ilmoittautuminen tapahtuu koko ikäluokalle lähetetyn kirjeen mukana saapuvalla lomakkeella.

• Ilmoittautumislomakkeiden palautus rippikoulusunnuntaina 16.9.

• Lomake tulee täyttää huolellisesti huoltajan kanssa.

Lomakkeen tiedot käsitellään luottamuksellisesti ja EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti!

Kirjettä ei saapunut? Infokirjeen voit ladata tästä ja ilmoittautumislomakkeen tästä.

OLLAAN YHTEYDESSÄ

Rippikoulusi aikana olet tervetullut kaikkeen seurakunnan toimintaan. Tietoa erityisesti nuorille järjestettävästä toiminnasta saat seurakunnan facebook- ja nettisivuilta (www.tyrnavanseurakunta.fi). Samoin voit kysyä tietoja toiminnasta ja rippikoulusta työntekijöiltä sähköpostilla, puhelimitse, tekstarilla tai WhatsApp -sovelluksella.

Rippikouluun ilmoittautumisesta ja ryhmäjaosta vastaa nuorisotyönohjaaja Johanna Aho-Vinkka, p. 044 737 2632, johanna.aho-vinkka@evl.fi

Rippikouluryhmien ohjaamisesta vastaavat Johannan lisäksi:

kirkkoherra Teemu Isokääntä, p. 044 7372 619, teemu.isokaanta@evl.fi

kappalainen Outi Pohjanen, p. 044 7372 612, outi.pohjanen@evl.fi

vs. nuorisotyönohjaaja Jonna Kutilainen, p. 044 7372 633 jonna.kutilainen@evl.fi

MUUALLA KUIN TYRNÄVÄN SEURAKUNNASSA RIPPIKOULUNSA KÄYVÄT

Muualla rippikoulunsa käyvien tulee suorittaa kotiseurakunnassaan seurakuntayhteysjakso. Seurakuntayhteysjakso toteutetaan seuraavasti:

Rippiralli

To 21.3. klo 15-19 Tyrnävän seurakuntatalolla ja kirkossa

Jumalanpalvelus

Su 24.3. klo 9.30-11.30 Tyrnävän kirkossa

Nuortenilta

To 11.4. klo 18-20 Tyrnävän seurakuntatalolla

Jumalanpalvelus

Su 14.4. klo 9.30-11.30 Tyrnävän kirkossa

Lisäksi seurakuntayhteysjaksoon kuuluu diakoniatehtävä, joka annetaan Rippirallin yhteydessä. Rippiralli ja nuortenilta linkittyvät aina seuraavan pyhän jumalanpalvelukseen.

Seurakuntayhteysjakson suorittaminen edellyttää osallistumista kaikkiin kokoontumisiin. Seurakuntayhteysjakson suorituksesta annetaan todistus, joka toimitetaan rippikoulun järjestäjälle. Ilman seurakuntayhteysjakson suoritusta rippikoulun järjestäjä ei voi konfirmoida nuorta.

KEHITYSVAMMAISTEN JA MUIDEN ERITYISRYHMIEN RIPPIKOULU

Kaikille perinteinen leiririppikoulu ei ole sopiva vaihtoehto. Siksi kirkko järjestää erityisrippikouluja, joita ovat esim. kehitysvammaisten rippikoulut, pienryhmärippikoulut ja viittomakieliset rippikoulut. Mikäli nuoren rippikoulu vaatii erityisjärjestelyjä, ottakaa yhteyttä seurakuntaan. Kehitysvammaisten rippikoulusta voitte olla yhteydessä myös suoraan kehitysvammaistyön pastoriin Risto Tabelliin 040 579 7805.

RIPPIKOULUUN ILMOITTAUTUMINEN

Muualla käyvät:

• Rippikouluun ilmoittautuminen tapahtuu koko rippikouluikäluokalle lähetetyn kirjeen mukana saapuvalla lomakkeella.

• Ilmoittautumislomakkeiden palautus rippikoulusunnuntaina 16.9.

• Lomake tulee täyttää huolellisesti huoltajan kanssa.

Kirjettä ei saapunut? Voit ladata infokirjeen tästä ja ilmoittautumislomakkeen tästä.

Ripari.fi on ikkuna rippikouluhin ympäri Suomen. Tule tutustumaan!