Seurakunta tukenasi

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Kirkon diakoniatyöntekijät ovat rinnallakulkijoina silloin kun tarvitset kuuntelijaa, ohjausta, neuvontaa tai taloudellista apua. 

Diakonian toimintakäsky nousee kristillisestä rakkauden ajatuksesta. "Kaikki, mitä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille." (Matt. 7:12.) Diakonia haluaa pitää yllä jokapäiväistä Kristuksen meille antamaa toivoa ja uskoa parempaan huomiseen.

Kukin vuorollaan voi olla tilanteessa, jossa tarvitsee lähimmäisen apua. Mikään asia ei ole liian pieni, kun se on sinulle tärkeä. Keskustelut ja elämäntilanteiden äärelle pysähtymiset ovat luottamuksellisia ja työntekijät ovat ehdottoman vaitiolovelvollisia.

Voit olla yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse ja sopia tapaamisajan toimistolle tai omaan kotiisi.

Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot:

Piritta Aatsinki, 044 7372 630, piritta.aatsinki@evl.fi

Salme Kinnunen, 044 7372 631, salme.kinnunen@evl.fi

Elintarvikkeita vähävaraisille

Tyrnävän seurakunnan diakoniatyö jakaa elintarvikkeita vähävaraisille ravintola Pömilän edessä (Meijerikatu 2) maanantaisin klo 9.30–10.00. Elintarvikkeita jaetaan niin kauan kuin niitä riittää.

Toimintaa

  • Vanhemmalle väelle tarkoitettu seurakuntakerho tiistaisin klo 12.30-14.00 Tyrnävän seurakuntatalossa.
  • Aamukammari keskiviikkoisin klo 9.00-10.30 Tyrnävän seurakuntatalossa.
  • Nuttupiiri joka toinen torstai klo 17.00-19.00 Tyrnävän seurakuntatalossa.

Tapahtumakalenterista löydät ajankohtaiset tiedot kokoontumisista.

 

Tule diakonian vapaaehtoiseksi

Diakonian vapaaehtoistyössä jokaisella seurakunnan jäsenellä on mahdollisuus olla auttamassa lähimmäisiä.

Suruyhmä

läheisensä menettäneille järjestetään yleensä syksyisin. Tiedustelut Salme Kinnuselta puh. 044 7372631

Palveleva puhelin

Palveleva puhelin tarjoaa mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse nimettömänä. Kun elämä tuntuu raskaalta tai huolet liian suurilta, usein riittää, että joku kuuntelee. Kirkon ylläpitämän palvelun päivystäjät ovat tehtävään valittuja koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä.

Päivystäjä tukee soittajaa kuuntelemalla ja pyrkii yhdessä löytämään soittajan elämäntilanteeseen parhaiten sopivia ratkaisuja. Päivystäjää sitoo vaitiolovelvollisuus. Palvelua tarjotaan:

  •    suomeksi 01019 0071 su-to kello 18-01, pe ja la kello 18-03
  •    ruotsiksi 01019 0072 joka ilta kello 20-24

Ulkomailta soitettaessa numerot ovat + 358 1019 0071 ja + 358 1019 0072.

Soitto Palvelevaan puhelimeen maksaa tavallisen paikallispuhelun / matkapuhelun verran. Kaikki operaattorit eivät sisällytä näitä puheluita puhepaketteihin.

Palveleva netti

Palveleva netti tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua verkossa. Suojatussa palvelussa on mahdollisuus keskustella omasta elämäntilanteesta tai muutoin mieltä askarruttavista asioista tehtävään koulutettujen vapaaehtoisten ja kirkon työntekijöiden kanssa. Viestiisi vastataan muutaman päivän kuluessa. Keskustelua voi halutessaan jatkaa muutaman viestiparin verran.

> Palveleva nettiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Toisinaan arki ei sujukaan kuin tanssi. Onneksi apua on tarjolla. Hiertääkö työpaikallasi? Tai oletko ilman työtä? Huolestuttaako rahatilanteesi? Aiheuttaako asuminen murheita? Tutustu avun muotoihin. Lisää tietoa löydät oman seurakuntasi sivuilta.   Arjen ongelmat

Kirkon kuvapankki / Sanna Krook

Perheneuvonta

Perheasiain neuvottelukeskus, Isokatu 17, 3. kerros, 90100 Oulu

Ajanvaraukset ja peruutukset puhelimitse 044 316 1557 ma–pe klo 9–12 ja lisäksi ke klo 13–16. Peruutukset voi tehdä myös sähköpostilla: perheneuvontapalvelut.oulu@evl.fi

Perheasiain neuvottelukeskus palvelee parisuhteen ongelmissa ja elämän kriisitilanteissa neuvotteluapuna. Palvelu on luottamuksellista ja asiakkaille maksutonta. Perheneuvontaan voit tulla yksin tai yhdessä kumppanisi kanssa.

Perheneuvojilla on perheterapia- ja psykoterapiakoulutus sekä traumaterapiakoulutusta.

> Lue lisää perheneuvonnastaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tukipalvelu koululaisille

Tekstaritupu on tekstiviestipalvelu 5-7-luokkalaisille. Tupu vastaa koululaisen mieltä askarruttaviin kysymyksiin koulupäivinä vuorokauden sisään. Vastaajina on seurakuntien kasvatustyön ammattilaisia. Tupulle lähetetty viesti maksaa normaalin tekstiviestin verran.

Tekstaritupun numero on

045 7688 3323.

Tupu auttaa myös netissä osoitteessa www.nettitupu.fi tai sähköpostitse, osoite on: tekstaritupu@evl.fi.