Nuoria kirkon edessä kalahupparit päällä.

Kerhonohjaaja- ja isostoiminta

Sinä, isonen tai kerhonohjaaja?

Rippikoulussa merkittävässä varttuneemman kristityn tehtävässä ovat rippikoulun isoset. Yksi tärkeimmistä varhaisnuorten toiminnan mahdollistajista ovat seurakunnan kerhonohjaajat.  Molempiin tehtäviin tarvitaan erilaisia nuoria, ovathan kaikki kerholaiset ja riparilaisetkin keskenään erilaisia. Ehkä lähivuosina tarvittaisiin juuri Sinua?

Tyrnävän seurakunnan kerhonohjaaja- ja isoskoulutus järjestetään yhdessä ja sitä kutsutaan nimellä ISKO -koulutus. Koulutus kestää kokonaisuudessaan yhden vuoden. Koulutuksen aikana jatketaan rippikoulussa aloitettua opiskelua kristinuskosta, harjoitellaan ryhmän vetämisen ja vapaa-ajan ohjaamisen taitoja, syvennytään hartauselämän harjoittamiseen sekä kasvetaan kristittyinä.

Koulutus tapahtuu pääosin  perjantaisin seurakuntatalon kerhohuoneessa klo 15.15-16.30 muutaman viikon välein, mutta siihen sisältyy myös vierailuja nuorten  rovastikunnallisissa tapahtumissa, osallistumista seurakunnan jumalanpalveluselämään sekä leiri syksyllä ja keväällä. Koulutettavat ovat talvikaudella myös mukana rippikouluissa.

ISKOn syksyn aikataulu:

Pe 21.8. Aloitus

4.-6.9. Leiri kesäkodilla

Su 6.9. klo 10 isoseksi siunaaminen Tyrnävän seurakuntatalolla

Pe 18.9.

Pe 9.10.

Pe 30.10. 10-synttäri valmistelut

La 21.11. 10-synttärit

Pe 4.12. pikkujouluvalmistelut

Ke 9.12. nuorten pikkujoulut

Kerhonohjaajakoulutus 2020

Kerhonojaajakoulutuksen voivat aloittaa syksyllä v. 2007 syntyneet ja sitä vanhemmat nuoret! Kerhonohjaajakoulutusta toteutetaan osittain yhteistyössä rovastikunnan muiden seurakuntien kanssa. Toivottavaa olisi, että kerhonohjaamisen aloittavalla olisi kokemusta kerhotoiminnasta. Kerhonohjaamisen voivat aloittaa myös ISKO-koulutuksessa olevat, eikä heidän tarvitse käydä erillistä kerhonojaajakoulutusta.

Kerhoa ohjatessa saat:

- kokemusta kerhokerran suunnittelusta ja toteutuksesta sekä ryhmän ohjaamisesta

- ottaa vastuuta

- työelämässä tarvittavia taitoja, kerhonohjaajalle maksetaan pieni korvaus kerhon ohjaamisesta

- työntekijältä tukea ja apua. Nuorisotyönohjaaja on läsnä kerhojen ajan

- haastavan mutta mukavan tavan viettää vapaa-aikaa!

Kerhonohjaajien ensimmäinen tapaaminen  pe 28.8.2020 klo 15-17 seurakuntatalolla, ja starttipäivä Liisanlinnassa la 29.8.2020 klo 9-16. Ilmoittaudu mukaan koulutukseen nuorisotyönohjaaja Minna Virtaselle p.044 737 2633 /minna.b.virtanen@evl.fi