Rippijuhlat

Ripariaika on nuoren elämässä merkittävä vaihe. Riparin aikana tutustuu itseensä ja kavereihin, mutta samalla nuori kasvaa uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, seurakuntayhteydessä ja lähimmäisenrakkaudessa.

Rippikoulu huipentuu konfirmaatioon, joka tapahtuu kirkossa. Konfirmaatiossa kastettua vahvistetaan Jumalan sanalla, seurakunnan esirukouksella ja siunauksella. Kummit ovat juhlassa tärkeässä osassa, sillä he osallistuvat kummilapsensa siunaamiseen.

Konfirmaation jälkeen on tapana viettää rippijuhlaa kodissa. Juhlatilaa voi koristella mielensä mukaan. Pöydille voi laittaa esimerkiksi kukkia ja kynttilöitä. Rippilapsen lapsuuden kuvia voi kerätä albumiin tai pöydälle vieraiden nähtäväksi. Erityisiä sääntöjä esimerkiksi tarjoilun osalta ei ole. Juhlan järjestämisessä on hyvä kuunnella nuoren toivomuksia niin tarjoilun kuin ohjelmankin suhteen.

> Rippikoulu Tyrnävän seurakunnassa

KEHITYSVAMMAISTEN JA MUIDEN ERITYISRYHMIEN RIPPIKOULU

Kaikille perinteinen leiririppikoulu ei ole sopiva vaihtoehto. Siksi kirkko järjestää erityisrippikouluja, joita ovat esimerkiksi kehitysvammaisten rippikoulut, pienryhmärippikoulut ja viittomakieliset rippikoulut. Mikäli nuoren rippikoulu vaatii erityisjärjestelyjä, ottakaa yhteyttä seurakuntaan.

Kehitysvammaisten rippikoulusta voitte olla yhteydessä myös suoraan kehitysvammaistyön pastoriin Eeva-Maija Montoon 040 579 7805 / eeva-maija.monto@evl.fi .

 

 

Kehitysvammaisten rippikoulu 2023

 

Lievästi kehitysvammaisten leiririppikoulu 6.-10.6.2023 Rokualla, konfirmaatio 11.6. Oulussa

 

Päivärippikoulu Oulussa 27.6.-30.6.2023, konfirmaatio 2.7.

 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Oulun seurakuntayhtymän kehitysvammaistyön pastori Eeva-Maija Monto, p. 040 579 7805, eeva-maija.monto@evl.fi

Kirkon kuvapankki / Sanna Krook

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen