virsinumeroita

Musiikki

Musiikki

Musiikkityön kuulumisia

Musiikki on läsnä edelleen seurakunnassa, huolimatta poikkeusajasta. Laulaminen on tietojen mukaan erityisen tehokas viruksen levittäjä. Niinpä olemmekin muutamia kokouksia aloittaneet lukemalla virsien säkeistöjä. Lukeminen tuo tekstin sanoman keskeisesti esille ja kokemuksemme mukaan sitä ajattelee enempi sanoman kautta. Suosittelen myös lukemista, sillä onhan virret ”sanan” ilmoitusta myös runon muodossa.

Poikkeusaika tullessaan pysäytti kuoro- ja konserttitoiminnan lähes kokonaan. Jumalanpalvelukset ilman seurakuntalaisia vaati paljon totuttelua. Tähän lisättynä kirkkomme sulkeminen remontin ajaksi toi oman haittansa. Vihkimisiä on ollut vähän ja vähäisillä väkimäärillä, kuten myös hautaukset.

Kuorotoimintaa pyritään jatkamaan mahdollisuuksien mukaan, pandemiatilanne syksyn myötä näyttää tuovan tummia pilviä näkyviin, seuraamme tilannetta.

Oma työurani on edennyt vaiheeseen jossa jään puolieläkkeelle tulevan marraskuun alusta. Käytännössä se näkyy siinä, että olen kaksi viikkoa eläkkeellä ja kaksi viikkoa töissä. Sijaisenani toimivat Eerika Näsänen ja Anu Kanerva-aho.

Iloista syksyä edelleen ja musiikki on läsnä edelleenkin seurakunnassa!